Algemene STC nieuwsbrief

STC clubnieuws april 2024

STC clubnieuws nr. 04 - april 2024

  • Ladies Afternoon
    Op 8 juni wordt wederom de jaarlijkse dag speciaal voor vrouwen georganiseerd. Net als de afgelopen editie beginnen we om 16 uur. Het toernooi draagt een gezelligheidskarakter waarbij ook in dubbels getennist wordt. Dus doe mee. De kosten bedragen € 5 die ter plekke betaald moet worden. Meld je aan middels de info op de website of via een email aan: ac@stcschagen.nl. Ook introducees zijn welkom. Sluitingsdatum aanmeldingen is 4 juni (zie ook de flyer)
     
  • AED training
    De gemeente Schagen biedt gratis training aan voor het gebruik van een AED-apparaat. En hoe meer leden van STC hiermee kunnen omgaan, hoe meer de gevolgen van een calamiteit kunnen worden voorkomen of levens worden gered. De trainingen worden gegeven in het wijkgebouw Groeneweg, Iepenlaan 56. Opgeven kan bij Cynthia Klaver via email cp.ehbo@gmail.com. Je kan je ook opgeven op info@stcschagen.nl , dan wordt de aanmelding doorgegeven aan de gemeente. Het voordeel van onze vereniging is dat mensen kunnen omgaan met het AED-apparaat.
    Datum Tijd Basis/herhaling:
    21 mei 19.30 - 21.30 uur Basis AED
    1 oktober 19.30 - 21.30 uur  Basis AED
    19 november 19.30 - 21.30 uur Basis AED
     
  • Reserveren van banen
    Zeker de eerste dagen van de week is het druk in de avonduren en kan je niet altijd terecht of spelen op het tijdstip dat jou uitkomt. Maar bedenk, je speelt in de spits, en net als in het verkeer, kom je in de drukte terecht. Daarbij telt STC een groot aantal leden dat les neemt, noodzakelijkwijs voor velen is dat in de avonduren. Het ligt niet voor de hand dat te beperken, het ledental moet stabiel blijven, bij voorkeur stijgen en nieuwe leden op een wachtlijst plaatsen, staat daar haaks op. Het risico is immers dat zij dan afhaken. Voor de hand liggende oplossingen zijn dat je je voor de maandagavond kunt voegen bij de instuif. Of kijk eens of je niet van tijdstip kunt wisselen. Op heel veel momenten is de bezettingsgraad echt aan de lage kant.
    Onjuist reserveren
    Ronduit irritant is het onjuist reserveren. Het reserveren van twee enkels achter elkaar en dan toch twee uren samen dubbelen is onsportief. Degene die vanuit huis een baan wil reserveren, vist zo achter het net. Dat kan dus echt niet. Indien leden hierop worden betrapt, zullen zij door het bestuur worden aangesproken. En uiteraard staat dat ook aan andere leden vrij. Wil je toch tijd genoeg hebben om een dubbelpartij te spelen boek dan om 20 uur een baan (of nog beter 20.30). Om 21 uur zijn vaak meerdere banen vrij, de kans dat je afgeschreven wordt is dan relatief klein.
    Niet annuleren
    Het komt voor dat op een baan niet wordt gespeeld, terwijl die wel was gereserveerd. Zonde, wellicht hadden andere leden op dat moment willen spelen. Zeker tijdens competities en in de drukke avonduren is dit een slechte zaak. Dus als je voorziet dat je partij niet doorgaat, annuleer dan de baan. Dan komt die vrij voor andere liefhebbers.
     
  • Baanverlichting
    Alles werkt weer, maar na het spelen: uitdoen! Al eerder ging verlichting stuk en recent nog weer op de banen 4 en 6. Het heeft even geduurd, maar alle verlichting doet het weer. Het is geen simpele aangelegenheid, levertijden zijn lang en de aansturing (drivers) paste niet meer bij de nieuw aan te schaffen ledlampen. Het heeft de Technische commissie, in bijzonder Huib Voorbraak, heel wat kopzorgen gegeven. Het bestuur gaat verder met het treffen van voorzieningen, het sluiten van onderhoudscontracten en het eventueel invoeren van het automatisch in- en uitschakelen van verlichting. Want helaas zijn er nog steeds leden die als laatsten een baan verlaten en de verlichting niet uitschakelen. En dan gaat Huib aan eind van de avond weer naar het park om de lichten uit te doen. Dat wil je toch niet op je geweten hebben!!!!
     
  • SPONSORNIEUWS
    Zoals in de nieuwsbrief van november 2023 gemeld is het contract met onze hoofdsponsor jeugd, Tandheelkundig Centrum Schagen, voor vijf jaar verlengd. Conform het contract speelt de jeugd van STC daardoor tot eind 2028 in de nieuwe shirts. De voorjaarscompetitie is begonnen en dus shinen de jeugdleden in deze nieuwe shirts (zie foto’s). Tevens is het doek aan baan 1 vernieuwd. Zelfde layout maar weer frisse & nieuwe uitstraling. Nogmaals onze dank aan Bertwin Middel, eigenaar maar tevens lid van onze vereniging, voor deze langdurige samenwerking. Voor meer informatie: www.tandartsenschagen.nl 

    Ook sponsor worden?
    Mogelijk wilt u zelf sponsor worden of kent u iemand die geïnteresseerd is. Middels een doek of bord op een van de banen, inclusief vermelding van uw logo op onze website, bent u al sponsor vanaf €300 p/jaar.
    Voor meer informatie kunt u de sponsorcommissie bereiken via sponsorcommissie@stcschagen.nl
    Esther en/of Rienk nemen graag contact op om de voorwaarden te bespreken. Namens De sponsorcommissie,
    Rienk Mud, Esther Veldboer, Peter-Jan van der Waal
    P.S. Sponsors van groot belang voor STC - Schager Tennis Club

 

STC Kalender

Heb je ook iets te melden? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw ervaringen, belevenissen en foto's op en rond de tennisbaan.
Mail ons en vind jouw verhaal terug op de website en in de volgende nieuwsbrief. Mail naar de redactie.
(Kopij aangeleverd vòòr de 16e van de maand, kan verwerkt worden in de volgende nieuwsbrief)

 

 

« Terug