Nieuws

Jeugdcompetitie Nieuwe Stijl

Vanaf 2017 zullen er vijf wijzigingen komen om de World Tour en de Groene competitie te verbeteren.

Jeugdcompetitie nieuwe stijl 2017

Voor uitgebreide informatie zie de link van de KNLTB

Bovenstaande informatie hebben wij begin oktober via de KNLTB ontvangen en moeten dit intern nog goed bespreken wat dit voor consequenties heeft voor STC.

Punt 1 + 2: Dit betreft geen dramatische wijziging (wij hebben nooit paspoorten aangevraagd) en zijn we op zich ook wel voorstander van omdat we in de praktijk, met name bij beginnende spelers. Aangezien sommige spelers in de Worldtour niet geplaatst konden worden omdat ze te oud waren om hieraan mee te doen. Daarbij waren sommige spelers te jong om hoger (in een andere kleur) te gaan spelen. Dit “probleem” is met deze wijziging opgelost dus zeker een verbetering.

Punt 3: De groene competitie tot en met dit jaar op woensdagmiddag verplaatsen naar de zondag is in eerste instantie voor STC geen prettige wijziging.

STC heeft veel reguliere competitieteams (senioren en junioren) op zondag in het voor- en najaar. Daarbij doen er ook veel teams mee met de Worldtour die geregeld thuis spelen op zondagochtend. Dit is voor STC een behoorlijke wijziging en hiermee zullen we rekening moeten houden met het opgeven van de diversen teams in verband met de baanbezetting. Dit zou tevens kunnen leiden tot minder jeugdleden die we kunnen plaatsen op zondag. Dit is iets wat wij echt niet willen en ook tegen ons jeugdbeleid indruist (we gaan ervan uit dat dat niet de doelstelling van de KNLTB is). We willen namelijk zoveel mogelijk jeugdleden actief laten tennissen middels competities. Intern zullen we ons hierop nog moeten beraden hoe hiermee om te gaan in 2017.

Punt 4: De regel dat de Worldtourteams rood & oranje kleiner moeten worden, is niet prettig voor ons. Nu hebben we totaal vier Worldtour Teams (3 x oranje en 1 x rood), totaal 36 spelers. Als dit er maar 6 spelers per team worden hebben we dus zes teams die op zondag spelen. Buiten het feit dat dit grote problemen met de baanbezetting kan geven bij de reguliere voorjaarscompetitie (zie punt hiervoor), krijgen we ook meer ‘hostzondagen’ toegewezen wat weer een extra druk geeft op onze vrijwilligers die op hun vrije zondagochtend vaker naar de baan moeten komen voor de organisatie van de Worldtour. Dit heeft als consequentie dat we (nog) meer actieve inbreng vragen van de ouders van de kinderen, voor de organisatie op die dag.

Punt 5: Dit punt is zeker een HELE GROTE VERBETERING. De telling van oranje wordt gewijzigd. Niet meer die lastige tie-breaks maar een normale tennistelling (15-0, 30-0 enz.) tot 5 gespeelde games. Dit is een zeer goede verbetering waar we heel blij mee zijn. Dit zal een vermindering van de inbreng van de ouders met zich meebrengen qua hulp op de baan met betrekking tot de telling. Veel kinderen zijn vaak wel op de hoogte van de normale telling door bijvoorbeeld de Wii, andere spelcomputer of tenniswedstrijden op televisie.  

« Terug

» Nieuws archief