Nieuws

Banen 7 en 8: van gravel naar smashcourt

Onze laatste twee gravelbanen, ze zijn in matige conditie, een grondige renovatie is vereist en dat is een klus die te groot en te omvangrijk is voor de onderhoudsploeg. Uitbesteden kost naar verwachting €40.000,-. Dat levert dan weliswaar twee goede banen op, maar die blijven apart onderhoud vergen, ook van de sproei installatie, het kost veel water en zijn in de regel een deel van het jaar niet bruikbaar. Het bestuur stelt daarom voor het gravel te vervangen door smashcourt, waarmee alle banen in hetzelfde onderhoudsregime vallen en het hele jaar bespeelbaar zijn. En dat komt goed uit, met het grote aantal leden dat les neemt en competities/toernooien/evenementen is het vaak spitsuur. Bovendien, de gemeente heeft een project Heroriëntatie Groenoord lopen. Op termijn zou dat kunnen betekenen dat baan 10 mogelijk niet blijft bestaan. Reden te meer om te beschikken over banen die het gehele jaar te gebruiken zijn.

Het bestuur realiseert zich dat er liefhebbers van gravel zijn. Daarom wordt bij de keuze voor smashcourt gekozen voor een toplaag van TennisPro Vision. Het wordt nu wat technisch, maar deze laag bestaat uit rood keramisch materiaal wat gebonden wordt door een intensief getufte kortpolige (rode) kunstgrasmat. De kunstgrasvezels reiken tot nét onder de top van de infill waardoor het effect om te glijden mogelijk wordt. De speltechnische eigenschappen liggen daardoor dicht bij gravel.

De vervanging is een omvangrijke klus, te beginnen met boringen, metingen en keuren. Als daar na de Algemene Ledenvergadering in februari 2024 mee wordt gestart, is het project niet gereed voor het zomerseizoen en wordt het dringen met het oog op tennislessen, voorjaarscompetities, evenementen, enz.. Vervanging wordt, met verrekening van subsidie, begroot op ca. €72.000,-. De penningmeester zal aan de hand van actuele cijfers een toelichting geven op deze uitgave.

Instemmen van de leden
De investering voor smashcourt is niet voorzien in de begroting en conform de statuten vergt dit een vooraf gaande goedkeuring.
Een extra ledenvergadering is dus nodig en bijgaand de uitnodiging daarvoor voor woensdag 11 oktober 2023 om 20.00 uur.
Klik hier voor de agenda

Nb., je kunt ook een volmacht verlenen, het formulier daarvoor is ook bijgevoegd. Klik hier voor de volmacht

« Terug

» Nieuws archief