Nieuws

STC update gevolgen coronavirus

STC gesloten tot minimaal 28 april

Aan alle tennisleden van STC

Schagen, 3 april 2020

Het coronavirus houdt ons allen voorlopig in een ijzeren greep. De maatschappij is fors ontwricht. Het zijn, zoals in diverse media al is genoemd, uitzonderlijke tijden. Dit geldt voor iedereen en dus ook voor sportverenigingen zoals onze eigen STC. Uiteraard volgen wij als bestuur de door de overheid  afgekondigde maatregelen op. De gezondheid van ons allen staat tenslotte centraal.

De deze week bekend geworden maatregelen van het kabinet brengen met zich mee dat de tennisbanen van STC tot minimaal 28 april gesloten zullen blijven. Niet leuk, maar wel noodzakelijk en begrijpelijk. Over de praktische gevolgen hiervan gaat deze corona-update.

Competities en Toernooien
De KNLTB heeft, gebaseerd op bovenstaande, aangegeven dat een eventuele start van de Voorjaarscompetitie vooralsnog wordt uitgesteld naar begin mei. Omdat het kabinet heeft  aangekondigd op 21 april a.s.  een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na  28 april a.s.  neemt de KNLTB zo snel mogelijk na 21 april het besluit of een nieuwe startdatum en planning van de competities haalbaar is, of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn.

Inning lidmaatschapsgeld/ contributie
Een aantal leden heeft contact met ons opgenomen met de vraag hoe het zit met de inning van het lidmaatschapsgeld/ contributie. Naast het verzoek om compensatie werd daarbij ook opgemerkt het wat ongepast te vinden juist op dit moment de incasso-opdrachten uit te sturen.
Over het laatste het volgende. Het verzoek tot betaling wordt elk jaar in de maand maart gedaan. Echter, de voorbereidingen daarvoor starten al in januari/februari. In zoverre is het puur toeval dat het verzoek gelijk kwam met de afgekondigde maatregelen van de overheid.
T.a.v. het verzoek om compensatie sluit het bestuur zich aan bij de richtlijnen van de KNLTB die in deze, samen met andere sportbonden, optrekt met NOC/ NSF. De KNLTB adviseert de aangesloten tennisclubs de contributie gewoon te innen.  Achtergrond hiervan is dat de kosten van de clubs doorlopen of zelfs hoger zijn. De kosten die we met z’n allen maken, dienen we ook met z’n allen te dragen. Het is hierbij goed om op te merken dat STC geen bedrijf is.  STC is een vereniging.  Wij allen als leden zijn de vereniging.

Tennislessen
De communicatie betreffende de tennislessen wordt onderhouden door Baars Tennisschool.

Bardiensten
Linda Louter en Nicolien Ruyter houden zich zoals bekend bezig met de planning van de bardiensten. Omdat de afgelopen weken is gebleken dat naar alle bardienstplichtigen een automatische bardienstherinnering werd verstuurd hebben zij besloten de diensten uit het systeem te halen. Verder zal een deel van het bardienstrooster nog moeten worden ingevuld en zullen ook de leden die zich al hadden ingeschreven voor de bardienst, en die niet doorging,  zich opnieuw moeten inschrijven. Het is even niet anders en wij hopen op ieders begrip.  Zodra er zicht is op een datum van opening van de kantine kan er dus weer ingeschreven worden. Gezien de omstandigheden zal dit via een Nieuwsflits worden gecommuniceerd.

Laten we hopen dat wij elkaar zo spoedig mogelijk na 28 april a.s. weer op de banen mogen treffen.

Met sportieve groet,

Bestuur STC

« Terug

» Nieuws archief