Nieuws

Zonnepanelen op het Paviljoentje

Als u de afgelopen weken op de baan heeft gestaan, en dat heeft u natuurlijk, dan zal het u niet zijn ontgaan dat er op het Paviljoentje zonnepanelen zijn geplaatst.

Zonnepanelen STC

En anders heeft u dat misschien wel vernomen via Facebook of op andere wijze.  De reden van de plaatsing van de 58 panelen met een totaal vermogen van 19.430 Wp is dat STC kon intekenen op een tweetal subsidies, een van de gemeente Schagen speciaal voor verenigingen en een landelijke regeling.  

Het verkrijgen van subsidie voor de eerste is zeker en voor de laatste staan de lichten vooralsnog op groen. Wij verwachten  deze dus ook te verkrijgen. Vaak is het zo dat subsidies niet gestapeld mogen worden maar voor deze twee geldt dat niet.  Gevolg is dat met het verkrijgen van beide subsidies,  wij denken de investering in ongeveer 3,5 terug te verdienen.

Daarnaast voelen wij als bestuur ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het duurzaamheidvraagstuk.

Met de gekozen leverancier konden wij snel zaken doen waardoor het geheel in korte tijd en met minimale overlast kon worden uitgevoerd. Daar zijn we uiteraard blij mee.

  
Namens het bestuur,
Joop Bommer, Voorzitter

« Terug

» Nieuws archief