Nieuws

Aanpassing /uitbreiding lidmaatschapsvorm

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV)  van februari dit jaar hebben wij als bestuur, ook gebaseerd op vragen hierover,
aangegeven te gaan “studeren” op een aanpassing/ uitbreiding van de huidige lidmaatschapsvorm.
Op dit moment kent onze vereniging slechts een lidmaatschapvorm en dat is het jaarlidmaatschap.
Geconstateerd moet echter worden dat de “tennisconsument” verandert. Niet alle leden of toekomstige leden willen het hele jaar door tennissen, maar bijvoorbeeld een gedeelte van het jaar. De een wil alleen in de zomer tennissen, de ander kiest voor alleen de winter.
Een aantal bestuurleden heeft zich over deze “problematiek” gebogen en op grond hiervan heeft het bestuur in principe besloten over te gaan tot een uitbreiding van de (huidige) lidmaatschapvorm. Meer “maatwerk” dus.
De reden dit nu al aan alle leden te melden is dat op grond van deze beslissing wij hiervoor een extra ALV zullen moeten houden.
Dit omdat het uiteindelijk de leden zijn, die akkoord moeten gaan met de door het bestuur voorgestelde contributietarieven.
Als bestuur willen we in ieder geval de ALV voorstellen om, naast het huidige jaarlidmaatschap, over te gaan op de mogelijkheid te kiezen voor een apart zomerlidmaatschap, wat loopt van april t/m september en een apart winterabonnement, wat loopt van oktober t/m maart.
Het is met name de laatste die aanleiding is om de extra ALV te houden, immers als hiervoor wordt gekozen dan overstijgt deze periode het jaar 2018.
De extra ALV zullen wij daarom in september beleggen. Naast een apart zomer- en winterabonnement kijken wij ook naar de mogelijkheid om een apart “vakantieabonnement” gedurende de maanden juni, juli en augustus voor niet leden aan te bieden. De achtergrond hiervan is tweeledig. Wij willen sporters, bijvoorbeeld voetballers waarbij de competitie doorgaans eind mei al is afgelopen, op deze manier voor een gereduceerd tarief kennis laten maken met de tennissport. Ook voor sporters die een binnensport beoefenen en een zomerstop hebben biedt het een mooie kans om eens lekker buiten te sporten. Daarnaast is tijdens de maanden juni, juli en augustus, vanwege de vakantie, de baanbezetting lager dan anders. Verder zijn wij ook voornemens een korting op het lidmaatschap in te voeren voor gezinnen waarvan er meer dan twee personen lid zijn van onze tennisvereniging. De details voor de nieuwe abonnementsvormen moeten overigens nog worden ingevuld, bijvoorbeeld de vraag bij welke abonnementsvorm je wel of geen kantinediensten dient te draaien. Daarover volgt later dus meer. Als laatste zijn er ook tennisspelers die alleen competitie spelen bij STC, maar lid zijn van een andere tennisclub. We zoeken uit of we, ten aanzien deze groep, een meer formele regeling moeten treffen.

Schagen, juni 2018

Het bestuur

« Terug

» Nieuws archief